З понеділка поновлюється навчання школярів з змішаною формою

1 Квітня 2021 р. 474

Навчання в установах загальної середньої освіти міста з понеділка, 5 квітня, проводитиметься за змішаною формою.

Про це сьогодні, 1 квітня, на брифінгу повідомила журналістам директор Департаменту освіти Ольга Деменко. Вона зазначила, що у понеділок учні молодшої школи повернуться до звичайних занять у класах, а учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно.

«Учні 1-4 класів навчатимуться стаціонарно із жорстким дотриманням протиепідеміологічних заходів. Що стосується середньої та старшої школи, то, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, змушені переводити їх на дистанційне навчання. Однак, окрім занять онлайн, вчителі зможуть проводити індивідуальні консультації. Наприклад, 11-класників можна буде запрошувати на консультації групами з метою якісної підготовки до ЗНО», - повідомила Ольга Деменко.

Вона також зазначила, що якщо епідситуація погіршиться і Харків потрапить до «червоної зони», учні молодшої школи все одно продовжать стаціонарне навчання, а дитячі садки працюватимуть у штатному режимі.

«Батьки у цьому питанні нас підтримують. Ми ж розуміємо, що їм потрібно працювати, і часто малечу просто немає на кого залишити. Крім того, дистанційне навчання – це не навчання для малюків, бо перебувати стільки часу за монітором комп’ютера шкідливо для їхнього здоров’я», - зазначила Ольга Деменко.

Вона також підкреслила, що зараз у дитячих садках проводяться всі необхідні протиепідеміологічні заходи, які дають свої результати. Так, із 43 тис. дошкільнят у Харкові на коронавірус хворіють лише вісім дітей. Всі вони переносять хворобу в безсимптомній або легкій формі.

Коментарі

Шкільні новини
Тиждень української мови та літератури
12 Березня 2024 р. 45
Шкільні новини
ВОНИ НАС ЗАХИЩАЮТЬ - МИ ЇХ ПІДТРИМУЄМО!
11 Березня 2024 р. 33